Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.05.2017 15:33 - Ето защо мъжете са по-дебелата част от човечеството
Автор: nimfa80 Категория: Тя и той   
Прочетен: 418 Коментари: 0 Гласове:
0



image
Ако някой някога направи състезание, за да разбере кой от двата пола е по-дебел, мъжете категорично ще излязат начело. Поне така твърди ново проучване, според което силният пол похапва повече не за друго, а за да изглежда по-мъжествен. Според изследователите мъжете драматично преяждат само и само да изглеждат по-силни.

За да се докаже тази щура теория, група американски психолози организирали състезание, в което 20 мъже и жени трябвало да се надпреварват да ядат вкусно приготвени пилешки крилца. Всеки рунд продължавал по 30 минути.

Имало и уловка. В първия ден на състезанието участващите се състезавали пред ликуваща публика, а в следващия надпреварата се провеждала при закрити врата. Допълнително условие за състезанието било, че спечелването му не носело парична награда.

Състезанието се провело в трапезарията на Кронуелския университет. Участниците били подбрани в случаен ред, но било отчетено кой колко е интелигентен, привлекателен, здрав, имал ли е в момента романтично увлечение.

След проведени няколко рунда от състезанието учените установили, че когато не се състезават пред ликуваща тълпа, мъжете изяждали средно по 23 броя крилца. Жените се представили малко по-слабо. ефикасни хапчета за отслабване Те хапнали средно по 17 крилца. Намесела ли се публика, нещата стояли по малко по-различен начин. Тогава мъжката част от участниците изяждали средно около 35 крилца, докато жените хапвали отново около 17.
image

След състезанието жените описвали преживяното като малко неудобно и стеснително, докато мъжете разказвали за него като вълнуващо и готино. Изследователите заключили, че дори и когато залозите са относително ниски, мъжете имат склонност да преяждат.

Според тях дори и крилцата, които са изядени без да има публика, са били повече от необходимото за представителите на силния пол, но когато била намесена екзалтирана тълпа, те дали всичко от себе си, като стигнали до предела на силите си.

Психолозите смятат, че изследването им ясно показва, че мъжете преяждат в социални ситуации, в които според тях трябва да изглеждат по-мъжествени. Според тях това се дължи на несигурност и желание да докажат, че са силният пол. Твърдение, което въобще вече не е сигурно.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nimfa80
Категория: Тя и той
Прочетен: 32426
Постинги: 20
Коментари: 1
Гласове: 9
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031