Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.04.2017 12:37 - Палео диета и още нещо...
Автор: nimfa80 Категория: Тя и той   
Прочетен: 578 Коментари: 0 Гласове:
0




image
Палеолитната диета или накратко палео диета, е хранителен режим основан на древните хранителни навици на хората живели през палеолита. Ерата на палеолита обхваща период от около 2.5 милиона години и е приключил преди около 10 000 години, когато хората започнали за пръв път да се прехранват със земеделие. Палео диетата е добър вариант за хората търсещи трайно отслабване.
Менюто на съвременните „пещерняци“ спазващи палео диетата, включва чисто месо, риба, ядки, известно количество зеленчуци и зелени подправки и много плодове. Идеята е да се заимстват хранителните навици на хората от палеолита колкото се може повече, така че храната трябва да се консумира с възможно най-малко термична обработка. Най-добре е месото да се вари или в най-лошия случай да се пече. Пържените храни нямат място в палео диетата, както и рафинираната захар, транс мазнините, а също и всякакви консерванти, оцветители, подобрители ( до колкото е възможно).
Палео диетата изключва и всички млечни продукти от менюто, но ако не сте чак толкова педантични, можете да включвате мляко и млечни продукти в меюто си, за да си набавите необходимото количество калций.
Какви са плюсовете на палео диетата? Отсъствието на каквито и да е зърнени храни в диетата, прави менюто ви много бедно на сложни въглехидрати и съответно постоянно ниски нива на инсулина, което преведено на разговорен български език означава, че всеки спазващ палео диетата може да си позволи плодове от всякакъв тип, почти без ограничение в количеството което може да изяде, без опасност да напълнее. Така че, когато и през деня огладнеете, можете да ядете плодове до насита. imageДругият важен плюс на палео диетата е драстичното намаляване на риска от сърдечно-съдови заболявания. Данните които учените имат от палеолита сочат, че древните хора изобщо не са боледували от подобни болести. Разбира се, шанса да бъдеш изяден от мечка докато се прибираш в края на работния ден е бил доста по-голям по онова време, но това е друг въпрос
Всяко от основните ви хранения трябва да включва месо или риба, а в междинните хранения можете да ядете ядки. Не трябва да прекалявате ядките обаче, защото те макар и полезни, са доста калорични. Както вече споменахме, можете да включвате плодовете както в основните хранения, така и по всяко време през деня, когато почувствате глад.
Примерна меню от палео диета:
Закуска - 2 варени яйца - 1 банан, 1 портокал
Втора закуска - 50 гр лешници,1 портокал
Обяд - 200 гр печени пилешки гърди, зелена салата със зехтин, 1 портокал
Следобедна закуска – 50 гр бадеми, 2 праскови
Вечеря – 200гр риба на пара, салата от домати и краставици със зехтин.
Всеки от нас желае да поддържа здрава и стройна фигура, но не всеки успява поради различни причини. В комбинация с тази диета можете да включите и капсули за отслабване, те ще Ви помогнат да забързате метабилизма си и да изгорите повече калории.

 

На пазара са се появили купища неефективни таблетки за бързо отслабване, които нямат никакъв ефект. Въпреки това има и други, които не са чак толкова скъпи, а ефекта им е видим и с просто око само за няколко дни. Именно такъв е и продукта SlimaVit, който има страшно много предимства:

 

* Задвижва ефективно метаболизма

* Бързо и ефективно отслабване

* Изцяло на билкова основа. Може да бъде приеман и като храна

* Придава допълнителна енергия

 

 

* Одобрен от специалисти и доктори





Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nimfa80
Категория: Тя и той
Прочетен: 32615
Постинги: 20
Коментари: 1
Гласове: 9
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930