Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.04.2017 14:02 - Какви са рисковете при затлъстяване и наднормено тегло?
Автор: nimfa80 Категория: Тя и той   
Прочетен: 358 Коментари: 0 Гласове:
0



image
Ефективното функциониране на костите, мускулите, мозъка, сърцето и други органи в продължение на дълги години ще е успешно, ако запазите вашето здравословно нормално тегло.

Затлъстяването намалява качеството и продължителността на живота, увеличава риска от няколко  смъртоносни заболявания, включително диабет, сърдечни заболявания и някои видове рак.

Наднорменото тегло особено затлъстяването намалява почти всеки аспект на здравето от репродуктивната и дихателна функция, паметта и настроението.

Здравословния начин за отслабване е бавно и постепенно, а не с гладуване ! Подходящ хранителен режим и спорт ще ви осигурят здраве. Добрата новина е,  че загубата на тегло може да намали някои рискове свързани със затлъстяването. Загубата на по-малко от 5% до 10% от телесната маса води до съществени ползи за здравето на хората с наднормено тегло.

-Затлъстяване и диабет:

Въпреки че възпалението  е съществен компонент на имунната система, и част от лечебния процес, неподходящото възпаление притеснява различните здравословни проблеми масите клетки особено тези натрупани в областта на талията секретират хормони и други вещества които предизвикват възпаление. Състоянието най силно повлияно от телесното тегло е диабет тип две съвсем наскоро проучване на заболяванията свързани с теглото стигнаха до статистическо обобщение показващо че наднорменото тегло е сред първите и рискови фактори за развитие на диабет.

Възпалението може да направи тялото по-малко чувствително към Инсулин, да промени начина, по който то преработва мазнините и въглехидратите и това води до по високи нива на кръвната захар. И в крайна сметка до диабет и много негови усложнения.

Няколко големи проучвания показват, че умерена загуба на тегло може да предотврати или забави началото на диабет при хора, които са изложени на висок риск.

-Затлъстяване и сърдечно-съдови заболявания:

Затлъстяването и сърдечно-съдовата смърт. Жените с наднормено тегло и затлъстяване със 62% по-голям риск от ранна сърдечна смърт и 53 процента по-висок риск от ранна смърт, от всеки тип сърдечно-съдови заболявания, в сравнение с жените с нормално тегло. Добрата новина е, че загубата на тегло от 5 до 10% от телесното тегло може да понижи кръвното налягане холестерола  и триглицеридите като по-добри и други сърдечно-съдови рискови фактори.

Затлъстяването увеличава риска от исхемичен инсулт с 22%,  а затлъстяването го увеличава с 64% Няма значение връзка между наднорменото тегло или затлъстяването и хемоглобин хеморагичен инсулт обаче. хапчета за отслабване

-Затлъстяване и Рак:

Връзката между затлъстяването и Рака не е съвсем ясна както при диабета и сърдечно-съдовите заболявания това се дължи отчасти на факта, че Ракът не е отделна болест, а колекция отделни заболявания в изчерпателен преглед на данните през 2017 година експертна група от световния фонд за изследване на рака и американския инсулт за ракови изследвания стига до заключение че има убедителни доказателства за асоциация между затлъстяването и рак на хранопровода панкреаса дебелото черво и ректума и бъбреците както и вероятната връзка между затлъстяването и рак на жлъчния мехур.

Затлъстяване до 50% качество на живот високите темпове на затлъстяване и депресия и техните индивидуални връзки със сърдечно-съдовите заболявания накараха много изследователи да проучат връзката между теглото и настроението. Анализатори установили , че хората които са с наднормено тегло са по-склонни към депресия възможни механизми активиращи това състояние води до психични проблеми и проблем с хипофиза надбъбречна жлеза инсулинова резистентност и социални или културни фактори.

Рисковете за изброените заболявания намаляват значително при постигане и поддържане на здравословни килограми можете да контролирате теглото си и не му позволявайте да пречи на здравето ви.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nimfa80
Категория: Тя и той
Прочетен: 32395
Постинги: 20
Коментари: 1
Гласове: 9
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031