Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.04.2017 13:20 - Импотентност-симптоми
Автор: nimfa80 Категория: Тя и той   
Прочетен: 708 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 06.12.2018 15:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

image

Какво представлява импотентността или еректилната дисфункция?

Еректилната дисфункция е невъзможност или затруднение на способността за ерекция, поради което половият акт е невъзможен или силно затруднен. Импотентност буквално означава липса на сила в пениса. Мъж, чийто пенис омеква твърде бързо или който губи способността си да получи ерекция, се смята за импотентен – състояние, от което мъжете много се страхуват и избягват да говорят за него.

Еректилните дисфункции са широко разпространени в нашата страна, противно на твърденията, че българските мъже не „засичат“. Тези нарушения засягат над 50 процента от мъжете в сексуално активната възраст. Голям брой бизнесмени, банкери, компютърни специалисти с години не ползват отпуск, работят „non stop“, почти са забравили как се ходи пеша и какво означава излет сред природата, заспиват с чаша алкохол или с приспивателни и имат сексуални проблеми. Все по-често се появяват „засечките“, които им напомнят за убийствения им начин на живот.
 

Мъжката потентност не зависи само от тестостерона, но и от женските полови хормони – естрогените /естрогените при мъжа се образуват в тестисите, мозъка и мастната тъкан, дирижират се от хипофизата/. Тези хормони влияят на подвижността на сперматозоидите и са отговорни за мъжката оплодителна способност, предпазват от инфаркт, инсулт и остеопороза. Тридесетгодишният мъж има повече естрогени от шестдесетгодишна жена. Друг хормон на мъжката сила е дехидроепиандростерона /ДХЕА/, който се образува в надбъбречните жлези и в мъжкия организъм се преобразува в естрадиол – определя физическата енергия и умствените възможности на мъжа. Естрадиолът блокира стреса и неговите последици, понижава риска от сърдечно-съдови заболявания, мозъчен инсулт.
Нелекуваните еректилни дисфункции може постепенно да ликвидират сексуалното желание у мъжа.

Причини

Причините са най-разнородни. Мъжете, а и партньорките им трябва да знаят, че няма нарушение на ерекцията, което да е предизвикано само от психични или само от физиологични фактори. В повечето случаи те са комбинирани, а и зависят и от обстановката, в която се осъществява сексуалният контакт.
Няма връзка между нивото на мъжките полови хормони /тестостерона/ и ерекцията. Евнусите в харемите са кастрирани /без тестиси/, но могат да правят любов с жени. Тестостеронът е свързан със сексуалното желание, окосмяването и размера на тестисите. 

Определено с напредването на възрастта сексуалните проблеми на мъжете зачестяват, половите им способности намаляват, ерекцията се нарушава. Данните от проведено в Масачузетския университет изследване сочат, че всеки втори мъж между 40 и 70 години има проблеми с ерекцията.
Еректилните дисфункции биват :

първична еректилна дисфункция, при която даден мъж може никога да не е имал ерекция. Среща се при 1% от представителите на силния пол.
вторична еректилна дисфункция, която имат 10-20% от мъжете.
Много фактори влияят на ерекцията. Това са:

1. психогенни фактори /при 70% от мъжете под 30 години/ – ерекцията започва в мозъка и завършва в пениса, характеризират се с:

image

 

потиснатост, свързана с неуспешен полов акт;
липса на привличане към партньорката;
лоша комуникация в семейството /връзката/;
неадекватно сексуално възпитание /страх от интимност/;
запазена сутрешна ерекция;
възможна мастурбация;

2. физиологични /органични/ фактори:

рядко настъпваща или липсваща сутрешна ерекция;
невъзможна мастурбация;

3. ситуационни фактори :

възрастово разминаване /стар мъж с млада жена/;
случаен секс;
извънбрачен секс;

4. болести – различни болестни състояния засягат кръвоносните съдове и водят до еректилно функционално разстройство;

5. нелекуваното повишено кръвно налягане – в 17% от случаите, диабет – в 30%, сърдечни заболявания – 44% от случаите;

6. алкохол – неслучайно се говори за биреното „клюмване“. По принцип алкохолът усилва сексуалните желания, но намалява способностите на мъжа да ги осъществи, той пречи на ерекцията;

7. тютюнопушене – води до еректилни дисфункции, защото уврежда кръвоносните съдове особено ако мъжът пуши над една кутия цигари на ден и е пушил повече от 8 години;

8. нарушената мастна обмяна /затлъстяване/ и лошият холестерол водят до съдови увреждания и еректилна дисфункция;

9. рискови професии, свързани с хроничен стрес, нискочестотни вибрации, токсични изпарения;

10. лекарствени средства – лекарствата, които предизвикват еректилни дисфункции, са бета-блокери, диуретици /за лечение на хипертония/, статини /за лечение на хиперхолестеринемия/;

11. хирургически интервенции – в областта на таза:

12. хирургическа интервенция при доброкачествена простатна хиперплазия

 Ако искате да избегнете проблемите с ерекцията се доверете на Купидон сексуален стимулант за мъже. Напълно натурален и безвреден продукт. С негова помощ ще имате силна, по-здрава и по-продължителна ерекция.
 




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nimfa80
Категория: Тя и той
Прочетен: 32778
Постинги: 20
Коментари: 1
Гласове: 9
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930